Wat is er te doen in de winter?

Bad Mitterndorf is een uitstekende plaats voor een wintersportvakantie.Het skigebied is een familieskigebied met wel 42 kilometer aan pistes. Het skigebied behoort tot een van de meest sneeuwzekere skigebieden van Oostenrijk, dit heeft alles te maken met de geografische ligging van het gebied.                                                                                                                                                                                                                

Bad Mitterndorf staat ook bekend om de vele en zeer uitgebreide loipes voor langlaufers. Er is in totaal aan 163 Kilometer aan loipes. In Bad Mitterndorf bevindt zich een aantal uitstekende skischolen. Deze skischolen combineren het gedegen ski-onderwijs volgens de oude stempel met goede afwisseling en plezier. U kunt skilessen boeken voor ski, langlauf en snowboard.
Voor kinderen bestaat de mogelijkheid tot verzorging in de middag-pauze tussen de skilessen, waarbij voor een lunch wordt gezorgd. Ook het volgen van cursus skispringen behoort tot de mogelijkheden. De skipas geeft vrijstelling voor de tolweg naar de Tauplitz Alm en korting bij het kur-ort Grimming-therme. Het skivliegen op de Kulm is een groot evenement evenals de Steierlauf die eind Januari plaats vindt.

Vanuit Haus Karina, vertrekt een gratis skibus naar de piste's.

Buiten het skiën om kun je schaatsen op de schaatsbaan, deze bevindt zich op 100 meter afstand van Haus Karina.

Op de Grafenwiese in Tauplitz word twee maal per week nachtrodelen georganiseerd. 

Een tocht met de arreslee door de prachtige omgeving van Bad Mitterndorf is aan te bevelen.

Tevens is er een sporthal met een overdekte squashbaan, tennisbaan, klimwand en kegelbaan.