Wat is er te doen in de zomer?

Ook in de zomermaanden is er in en rond Bad Mitterndorf van alles te doen. De prachtige omgeving biedt volop gelegenheid voor recreatie.                  

Zo zijn er talloze interessante fietsroutes en prachtige bergmeren met zonneweides en vaarmogelijkheden. 

Voor de paardenliefhebbers is er een manege in de buurt.                                                                                                                                     

Voor een uitzicht vanaf grote hoogte stapt u in één van de ski-liften, die ook zomers operationeel zijn.

 Zwemmen

Midden in het dorp bevindt zich een verwarmd openlucht zwembad.

Een dag heerlijk ontspannen in de Grimming Therme waar je gebruik kunt maken van diverse sauna's en zwembaden is aan te bevelen.

Op warme zomerse dagen kan het heerlijk zijn om naar een van de stranden te gaan van de bergmeren in de omgeving. De Spechtensee, Ödensee, Grundlsee en Altaussee zijn goed toegankelijk.

Golf

Binnen 30 minuten rijden van Bad Mitterndorf bevindt zich een drietal uitstekende Golfbanen.

Golfclub Pichlarn:  Dichtbij (Irdning) , en absolute toplokatie. 18 holes baan op bergachtig terrein. Deze Golfclub was tot 2012 zomertrainingskamp van Real Madrid.

Golfclub Ennstal/Weissenbach: Bij Liezen. Best te omschrijven als een polderbaan. Brede fairways met veel waterpartijen. Gezellige informele clubsfeer en erg open naar gastspelers, ook voor clubtoernooien.

Golfclub Ausseerland: Bad Aussee. Kleinere 9 holes Golfbaan. 6 holes compact op elkaar bij bebouwing, maar de 3 holes met zicht op de Dachstein maken veel goed.

Modelvliegen

Het grasveld bij de Kulm springschans wordt zomers gebruikt als vliegveld voor modelvliegers. De definitie van “Modelvliegen” wordt hier wel opgerekt. Veel van de modellen zijn ruim 5 meter groot en vereisen een vliegbrevet om deze te mogen besturen. Een van de clubleden heeft zelfs een straaljager nagebouwd met echte straalmotor. Met name in de weekeinden worden er vaak spectaculaire vliegoefeningen gehouden.

Vlakbij Bad Mitterndorf ligt Bad Aussee. Het geografisch middelpunt van Oostenrijk. In het stadje vind je veel bewaarde monumenten en standbeelden. De uitzichtberg van Bad Aussee is de Loser met een hoogte van 1883 meter. Via de Panoramastrasse komt men bij een bergrestaurant op 1600 meter waar u ook nog een wandeling kunt maken naar de bijvoorbeeld de Augtsee, een bergmeertje. Er is ook een alpenbloementuin met 400 verschillende soorten alpenbloemen.

 Narzissenfeest

­Typerend voor deze omgeving zijn de enorme hoeveelheden zoet ruikende bergnarcissen die in mei bloeien. In mei wordt ieder jaar hier omheen het Narzissenfest gehouden. Een soort bloemencorso over het water van de Altaussee met veel klederdracht, kapelmuziek en feesten.

Muziekliefhebbers kunnen zomers terecht bij één van de vele openluchtconcerten die in het sportpark plaatsvinden.